På den här sidan (under inledningen och väderleksprognosen) hittar ni DAGBOK - med senaste nytt.

 

Jag emigrerade till El Campello i Spanien 06-10-01!

Sedan flytten till Spanien har jag skrivit Dagbok här på min hemsida. Det är ett effektivt sätt att nå många. Och så länge ni är många som läser min dagbok så fortsätter jag att skriva. (Sedan augusti 2011 bor jag året runt i El Campello, innan dess tillbringade jag somrarna i Sverige.) De äldre delarna av dagboken återfinns under rubrikerna Sparad dagbok 1 - 66.

 

 

Överst på prognosen visas min/max temp, procentsiffran syftar till risken för nederbörd, och längst ner visas vindriktningen samt vindhastigheten i km/h. Klickar du på Aemet i hörnan så kommer en mer detaljerad prognos upp. (Där kan du kan få ännu fler detaljer om du klickar på Predicción por horas.) Men vill du även veta temperaturen i havet (=temperatura del agua) så får du klicka på länken nedan som visar vädret vid stranden längs Carrer la Mar i El Campello: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/carrer-la-mar-0305013. Saknar du den norska prognosen som låg här tidigare så klicka på: http://www.yr.no/sted/Spania/Valencia/el_Campello/langtidsvarsel.html. Spansk väderlänk: https://www.eltiempo.es/el-campello.html?v=historico. Här kan du klicka för att se aktuell moln- eller regn-status, samt temperatur: https://www.eltiempo.es/nubes + https://www.eltiempo.es/lluvia. Om du i stället vill titta hur vädret ser ut i verkligheten, så klickar du på den här länken som går till webbkameran vid playan: http://comunitatvalenciana.com/actualidad/el-campello/webcams/webcam-el-campello (fungerar inte alltid).

 

DAGBOK:

(Om du vill öppna en av de länkar jag ibland hänvisar till, så "högerklicka" gärna och välj "öppna i ny flik" eller "öppna i nytt fönster".)

OBS! När denna sidan blir "full" så flyttar jag över text och bilder till senaste "Sparad dagbok".

Uppdateringarna t o m 26/9 är nu flyttade till Sparad dagbok 66.

Jag är så gammeldags att jag skriver "uppifrån och ner", d v s det nyaste inlägget hittar du längst ner på sidan.

 (OBS! Jag sätter ofta bindestreck i ord och meningar, där de egentligen inte ska vara, för att underlätta för mina läsare med språk-handikappet dyslexi.)

 Den här bloggen handlar om verkligheten, inklusive dammtussar, celluliter och misslyckanden! Om livet alltså! (Och alla foton är "naturella/ostylade".)

OBS att jag inte alltid uppdaterar min dagbok varje dag numera, men "minst ett par gånger i veckan".

 

Stella och Nellie har tagit över Bonnies Blogg!

Bonnies Blogg: Vov alltså! Matte skriver bara en massa strunt. Men jag, Bonnie, skriver om vov-viktiga saker. Som t ex intressanta lukter, och bra kisställen. (Jag har minsann kissat i sex olika länder jag!) Och så berättar jag om hur det är att vara mamma till Stella, och Nellie. (Stella är min egen valp, men Nellie är aporterad - nä adopterad heter det visst.) Jag berättar också om hur vov-svårt det är att uppfostra min matte. (Jag misstänker att hon är lite efterbliven, för jag förklarar vov-tydligt hur jag vill ha det.) Förresten så håller jag på att skriva en bok med hundordspråk. Såna här: Kissar bäst som kissar överst och Den som luktar för länge på samma fläck kommer inte långt. Om du bara vill läsa Bonnies Blogg - leta efter såna här blå bokstäver längre ner! (Fast ibland får jag inte låna mattes dator på vov-många dar - och då kan jag ju inte skriva. Skicka gärna en dator till mig! Jag behöver en egen - i golvmodell med tassvänliga tangenter.) Den 30 maj 2018 dog Bonnie hastigt och oväntat, så nu kan hon inte skriva mer.

Vov och viff! Jag, Stella, ska försöka skriva blogg nu. Det är vov-svårt, och så är jag lite blyg. Jag kan inte skriva lika bra som mamma Bonnie kunde, men jag lovar att försöka. Vov och voff! Nu kan jag, Nellie, också skriva. Det tog lite tid att lära, för man måste sätta tassen på alldeles rätt tangent. Annars blir det så konstiga ord. Inte dom som man tänkte skriva. Men nu kan jag skriva vov-bra! Det tycker jag själv i alla fall.